Overslaan en naar de inhoud gaan

Home Marjorie startte in 1999 met een huis voor 10 personen met de Ziekte van Huntington (ZvH).  Het was een initiatief van de vzw Home Marjorie.  Home Marjorie was in Vlaanderen het eerste tehuis dat zich specifiek richtte op deze doelgroep. Voorheen werden  mensen met de ZvH vooral opgevangen in woonzorgcentra of psychiatrische ziekenhuizen.

De exploitatie van dit project gebeurt door het dienstverleningscentrum Zevenbergen in Ranst, een afdeling van de vzw Emmaüs. 

Pilootproject

Sinds zijn start is Home Marjorie een pilootproject gebleven voor opvang en begeleiding van mensen met de ZvH.  Home Marjorie heeft de verworven kennis de voorbije jaren ook verspreid en gedeeld met andere voorzieningen en families die mensen met de ZvH opvangen. Na twintig jaar kunnen we stellen dat we een grote expertise hebben in alle aspecten van de bijzondere wereld van de mensen met de ZvH.

Uitbreiding NAH

In 2010 breidde Home Marjorie uit en richten we ons ook op de zorg voor mensen met een Niet-Aangeboren Hersenaandoening (NAH).  Hun zorgvraag is verwant  aan die van mensen met de zvH.  De oorsprong van hun beperkingen kan eveneens een ziekte zijn, maar ook een ongeval, herseninfarct, …
 

Anno 2019 biedt Home Marjorie permanent en tijdelijk verblijf, dagbesteding en thuisondersteuning aan een 40-tal personen.