Overslaan en naar de inhoud gaan

Home Marjorie heeft 3 kleinschalige woongelegenheden, verspreid over 2 huizen. Beide huizen hebben elk een ruime tuin en zijn geïntegreerd in de woonwijk ‘de Oude Molen’ in Hallaar (Heist-op-den-Berg).

Elk huis heeft naast de individuele kamers enkele gemeenschappelijke ruimtes zoals een open keuken en eetruimte, een leefruimte, lokalen voor therapie en ontspanning, badkamers en de doucheruimtes. Elke bewoner heeft een ruime individuele kamer. De kamers hebben alle comfort met eigen sanitair.  Elke bewoner kan, in overleg,  zijn kamer inrichten naar eigen smaak.  Er is mogelijkheid tot internet en TV-aansluiting.
Bewoners met dezelfde zorgvraag, wonen bij voorkeur samen in een woning.
Zo krijgt een woning een eigen karakter en sfeer en een specifiek zorgaanbod.

Logeren

Misschien zoekt u enkel woonondersteuning als er wat ademruimte nodig is thuis. Of tijdens de vakantieperiodes  bijvoorbeeld. Of wanneer door familiale omstandigheden de zorg moeilijk wordt. Geen probleem want ook voor kortverblijf of logeren kunt u in Home Marjorie terecht.
Wie tijdelijk op een woning verblijft kan deelnemen aan de georganiseerde activiteiten van de woning. Bij bestaande therapeutische behandelingen (bv. kinesitherapie) gaan we na hoe we die tijdens uw verblijf best opvolgen.

Op eigen ritme

Een woning volgt het ritme van de dag.  Ook hier trachten we in te spelen op ieders voorkeur.  Niemand staat graag even vroeg op en er is geen 'vaste' , gezamenlijke bedtijd.  Afhankelijk van de zorgvraag zullen verzorgingsmomenten veel of minder tijd in beslag nemen.

Overdag zorgt elk woningteam voor een weloverwogen dagprogramma .  Dat combineert groepsactiviteiten en individuele momenten.  Elke woning volgt daarbij zijn eigen tempo, aangepast aan de mensen die er wonen.  Daarnaast staan de therapeuten van de dagbesteding klaar met aanvullende en therapeutische activiteiten.

Wonen combineren met andere ondersteuning

Soms is het handig om verschillende zorgvormen te combineren.  Dat kan.  Bijvoorbeeld voltijds of deeltijds kiezen voor dagondersteuning en tijdens een weekend overnachten in een woning. Of u krijgt individuele ondersteuning aan huis en tijdens de vakantie wilt u graag  enkele dagen logeeraanbod of dagondersteuning.  Verschillende combinaties zijn mogelijk.  Ontdek er hier meer over.

Getuigenis van enkele bewoners

In Gazet Van Antwerpen van 12 mei 2019 vertelden enkele bewoners over het leven in en rond Home Marjorie.  Journalist Bert Provoost bracht een dag door in Hallaar en sprak met bewoners, familie en medewerkers.